Агенція оборонних закупівель Міноборони вперше закуповує через Prozorro 20 тисяч дронів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Агенція оборонних закупівель Міноборони вперше придбає через систему Prozorro 20 тисяч дронів.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Планується закупити два види коптерів — DJI Mavic 3E (15 тисяч одиниць) та DJI Mavic 3 Thermal з тепловою зйомкою (5 тисяч одиниць). Загальна очікувана вартість — майже 3 мільярди гривень (без ПДВ). Термін постачання: до 31 травня 2024 року.

Закупівля відбуватиметься за рамковою угодою, що дозволить провести закупівлі, не розкриваючи чутливої інформації. В Prozorro сьогодні, 4 березня, зʼявились відповідні оголошення.

На 15 тисяч DJI Mavic 3E закладені 2 мільярди 550 тисяч гривень (без ПДВ), а на 5 тисяч DJI Mavic 3 Thermal — 989 081 667 грн.

«Ці тендери підтверджують нашу відданість прозорості та ефективності в галузі оборонних закупівель. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити отримання найкращих рішень для нашої країни та наших військових», — зазначила директор Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова.

  • Державне підприємство «Агенція оборонних закупівель» заснували в червні 2022 року. Його створили для централізованої закупівлі товарів і послуг для Міністерства оборони за державні гроші. Нову голову Агенції призначили у січні 2024 року — посаду отримала Марина Безрукова. Вона замінила на цій посаді Володимира Пікузо, якого усунули від виконання обовʼязків директора підприємства на початку січня 2024 року, після скандалу навколо злочинної схеми Ігоря Гринкевича.