У Києві судитимуть чотирьох посадовців, які проходять у справі про загибель людей перед укриттям

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти чотирьох київських посадовців через загибель людей біля укриття поліклініки № 3 Деснянського району Києва.

Про це повідомила столична прокуратура.

Посадовців обвинувачують у службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК). За це загрожує до 5 років увʼязнення.

Судитимуть директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації Романа Ткачука, заступника голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, директора медичного закладу та його заступника.

  • Війська росії вночі 1 червня 2023 року атакували Київ ракетами. У Деснянському районі столиці уламки впали на поліклініку та на прилеглий багатоповерховий будинок — загинули троє людей, ще близько двадцяти отримали поранення. Серед загиблих — 9-річна дівчинка. Під час повітряної тривоги люди не змогли потрапити до укриття в поліклініці, оскільки воно було зачинене.
  • За це підозри оголосили першій заступниці Деснянської райдержадміністрації, директору медзакладу та його заступнику, а також охоронцю Вадиму Мошкіну. Пізніше підозру вручили й начальнику департаменту безпеки КМДА Роману Ткачуку — його відправили під цілодобовий домашній арешт, а у вересні відсторонили від посади. Мошкіна потім суд відпустив з-під домашнього арешту.