Кульмінація спецоперації росії «Майдан-3» проти України відбудеться навесні

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Російські спецслужби ведуть операцію «Майдан-3» проти України. Її кульмінація відбудеться у березні — травні 2024 року, коли росіяни докладуть максимум зусиль для розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів.

Про це повідомив Комітет з питань розвідки при президентові України.

Основними напрямками діяльності росіян залишаються зрив української мобілізації, поширення фейків про нездатність України перемогти, про «втому від України» серед партнерів і союзників. Глобальна ціль — зменшити світову підтримку України.

Водночас росіяни намагаються деморалізувати українців, посіяти паніку, посварити військових і цивільних, політиків і громадянське суспільство.

Під час кульмінації «Майдану-3» російські спецслужби застосовуватимуть таку методику кампанії:

  • поставити під сумнів законність ухвалених в Україні після 20 травня рішень влади;
  • поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних та військових;
  • посварити Україну із союзниками;
  • розповсюдити в суспільстві «теорії змови».

Усе це відбувається на тлі заяв росії про створення нових типів надзброї, яка нібито може забезпечити технічну перевагу рф над Заходом.

А ще росіяни через агентів впливу в Україні та світі влаштовуватимуть протести і дискредитуватимуть процес обміну військовополонених.

«За задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в нашій державі вдасться розхитати, і тоді, скориставшись цим, Україні буде завдано військової поразки на сході, в цьому і є ключова ідея їхньої операції», — резюмували в Комітеті.