Німецький концерн Rheinmetall відкриє в Україні завод з виробництва боєприпасів

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Німецький концерн Rheinmetall планує відкрити новий завод з виробництва артилерійських боєприпасів в Україні. Меморандум про створення спільного підприємства підписали на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Новий завод випускатиме шестизначну кількість артилерійських снарядів 155-мм калібру на рік. Також він вироблятиме метальні заряди.

Загалом німецькій збройовій компанії належатиме 51% акцій спільного підприємства, а українській — 49%.

  • Rheinmetall — це німецький оборонний концерн, один із найбільших виробників військової техніки й озброєння в Німеччині та Європі. Концерн виробляє, зокрема, танки Panther, Leopard, БМП Marder і гаубиці PzH 2000.
  • Rheinmetall ще на початку 2023 року розкрив плани розвитку свого підприємства в Україні. Концерн планує в Україні виробництво бронетехніки, зокрема танків, боєприпасів і ППО. У жовтні цього року «Укроборонпром» і Rheinmetall створили спільне підприємство для обслуговування та ремонту західної техніки, переданої Україні.
  • Rheinmetall планує запуск виробництва бронетехніки в Україні вже у 2024 році — першими будуватимуть БТР Fuchs і БМП Lynx.