Німецький Rheinmetall та «Укроборонпром» утворили спільне підприємство. Що там робитимуть

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Німецький оборонний концерн Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство.

Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

ТОВ «Рейнметал — Українська оборонна промисловість» було зареєстровано 18 жовтня.

Це підприємство буде обслуговувати та ремонтувати техніку, яку передали Україні західні партнери. У подальшому там планують налагодити спільне виробництво окремих видів оборонної продукції Rheinmetall AG в Україні.

«Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень і дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу», — наголосив Шмигаль.

  • 30 березня в Києві президент Володимир Зеленський зустрічався з делегацією концерну Rheinmetall на чолі з генеральним директором Арміном Паппергером. Пізніше «Укроборонпром» уклав із німецьким концерном угоду про стратегічне партнерство. У травні Паппергер повідомив, що заводські працівники будуватимуть і ремонтуватимуть бронетранспортери Rheinmetall Fuchs за ліцензією на новому заводі.
  • Наприкінці вересня Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило концерну Rheinmetall створити в Україні спільне оборонне підприємство з українською державною групою «Укроборонпром».