Британія і Латвія очолять Коаліцію дронів. Україні нададуть тисячі БпЛА на $250 мільйонів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Велика Британія і Латвія очолять Коаліцію дронів для України та нададуть в її межахтисячі безпілотників на $250 мільйонів.

Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Британія замовить тисячі FPV-дронів та інших безпілотників для України, зокрема у британських виробників.

Країна також співпрацює з країнами-союзниками по НАТО Канадою, Данією, Нідерландами та США щодо відправлення в Україну систем протиповітряної оборони, додали на сайті британського уряду.

«Це партнерство, до якого нещодавно приєдналася Канада, поставило сотні ракет і систем протиповітряної оборони малої та середньої дальності, щоб захистити міста України від російського бомбардування», — йдеться в повідомленні.

  • Головне завдання Коаліції дронів — допомогти Україні масштабувати виробництво безпілотників і засобів радіоелектронної боротьби для потреб війни. У Міноборони казали, що сьогодні Україна виробляє понад 70 зразків БпЛА, які легалізовані й експлуатуються на передовій.
  • Днями очільник Мінцифри Михайло Федоров заявляв, що Україна наздогнала росію за кількістю дронів-камікадзе типу Shahed та інших безпілотників дальнього радіусу дії. А виробництво таких дронів обмежує лише бюджетне фінансування.
  • Зараз Україна намагається спростити виробництво дронів у країні та закупівлі з-за кордону. У цьому їй допомагають, зокрема, учасники Коаліції дронів.