Наступне засідання контактної групи «Рамштайн» відбудеться 23 січня

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Нова зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») відбудеться 23 січня. Вона пройде в віртуальному форматі.

Про це повідомила пресслужба Пентагону, посилаючись на розмову між міністрами оборони України та США Рустемом Умєровим та Ллойдом Остіном.

Це перша розмова міністрів оборони після госпіталізації Ллойда Остіна. Вони також обговорили ситуацію «на місцях». Ллойд Остін наголосив, що США і коаліція союзників і партнерів віддані підтримці України в її боротьбі проти російської агресії.

Також напередодні засідання Ради Україна — НАТО у військовому форматі на рівні головнокомандувачів та начальників Генеральних штабів розмову провели головнокомандувач України Валерій Залужний та голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер. Залужний наголосив, що у війні такої інтенсивності і масштабу, як в Україні, саме технології відіграють важливу роль, тож вони обговорили перспективу та можливості обʼєднання технологічних зусиль України та НАТО для досягнення перемоги.

  • Попередню, 17-ту зустріч у форматі «Рамштайн» проводили 22 листопада 2023 року. Тоді країни-партнери оголосили про нові пакети військової підтримки для України. До них увійшли боєприпаси, ракети, системи радіоелектронної боротьби, дрони і нові потужності для ППО. Також була створена коаліція розвитку ППО — її лідерами стали Німеччина та Франція.