Зеленський закликав ЄС передати Україні заморожені російські активи

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Росії «байдуже на людські життя, але не на власні гроші, втрата активів буде найболючішою втратою для країни-терориста», — зазначив президент України Володимир Зеленський, закликаючи ЄС передати Україні заморожені російські активи. Ідеться про $300 мільярдів.

Усі кошти «повинні бути використанні на підтримку України, що стане історичною можливістю змусити країну-терориста заплатити за своє зло», наголосив президент.

«Російські еліти відчують справжню силу міжнародної спільноти й побачать, що світ сильніший за терор», — додав Зеленський.

За словами президента, «рішення про використання заморожених активів для підтримки України буде справедливою та законною відповіддю на агресію росії, а також правильним сигналом потенційним агресорам у світі».

«Я закликаю партнерів швидко рухатися до створення відповідної правової бази. Цього року ми маємо досягти відчутного прогресу в питанні використання заморожених російських активів на користь України. На шляху до цієї мети ми твердо покладаємося на лідерство G7», — додав президент.