Словаччина підтримає початок переговорів про вступ України до ЄС. Премʼєр Фіцо вважає, що Україна не готова

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Перед самітом лідерів ЄС премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо оголосив, що його країна підтримає початок переговорів про вступ України до ЄС.

Про це пише видання Dennik.

«Ми не будемо перешкоджати рішенню Євросоюзу розпочати переговори з Україною. Це політичне рішення, воно не має нічого спільного з реальністю. Україна абсолютно не готова до відкриття переговорів», — сказав Фіцо перед членами Єврокомітету.

  • Питання початку перемовин про вступ України до ЄС обговорюватимуть на саміті у Брюсселі 14—15 грудня.
  • Представники словацької національної спільноти Закарпаття опублікували відкрите звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля та премʼєр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Вони просять підтримати відкриття переговорів про членство України в ЄС.
  • Угорський премʼєр Віктор Орбан раніше казав, що Європейський Союз не готовий та не може прийняти Україну, оскільки вона є «найбільш корумпованою країною світу». Він не «сприятиме поганому рішенню» ЄС щодо України.
  • Після цього лідери угорських громад України звернулися до премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням підтримати переговори про вступ України в ЄС.