ВАКС обрав запобіжний захід ще одному судді Київського апеляційного суду, якого викрили на хабарі

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід судді Київського апеляційного суду. Це один з чотирьох суддів, підозрюваних в корупції.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суддю відправили під варту на 60 діб — до 4 лютого 2024 року. Як альтернативу пропонують внести заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень. Хоч САП і не називає імені судді, Центр протидії корупції стверджує, що йдеться про Юрія Сливу.

  • НАБУ і САП 29 листопада викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні хабаря у розмірі $35 тисяч за ухвалення «потрібного» рішення. Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу про скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав заплатити.
  • Раніше чотири судді Київського апеляційного суду отримали підозру. Їхні дії кваліфікували за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України — це вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою та одержання хабаря в особливо великому розмірі або службовою особою.
  • 5 грудня 2023 року ВАКС заарештував одного з фігурантів справи, суддю Ігора Паленика.