Перша леді Олена Зеленська потрапила у рейтинг 25 найвпливовіших жінок 2023 року за версією Financial Times

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Перша леді України Олена Зеленська потрапила до списку найвпливовіших жінок 2023 року за версією Financial Times. Її внесли до категорії «Герої».

«Що мене найбільше захоплює в Олені Зеленській, то це її чесність. Вона знає, як це — прокинутися і побачити, що твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли й чи побачиш ти своїх близьких наступного разу; як знайти в собі сили боротися за свободу попри все це», — сказала премʼєрка Естонії Кая Каллас, яка додала першу леді до списку.

За словами Каллас, Зеленська, як і президент України, стала світовим символом стійкості. Її лідерство у розвʼязанні проблеми психічного здоровʼя українців під час війни є життєво важливим.

Премʼєрка також зазначила, що Естонія у партнерстві з фондом Зеленської побудувала сімейні будинки для дітей, які осиротіли під час війни.

«Вона надзвичайна увагою до деталей і вмінням слухати. Тепер світ повинен послухати Зеленську і дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти росію і припинити страждання», — додала Каллас.

До списку також потрапили: акторка Марго Роббі; американська співачка Бейонсе; технічна директорка OpenAI Міра Мураті, яка розробила Chat GPT; президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та інші.

Список не є рейтинговим, у його складанні брали участь інші впливові жінки.