Reuters: США залучили великі інвестиції в економіку завдяки військовій допомозі Україні

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Адміністрація президента США Джо Байдена поширила дані про те, які штати отримали найбільшу фінансову вигоду від військової допомоги Україні. Це зробили для того, щоб посилити підтримку з боку республіканців, які виступили проти продовження військової допомоги.

Про це пише Reuters.

Троє з восьми республіканських членів Конгресу від Пенсильванії голосували проти військового фінансування України. При цьому, згідно з документами, які потрапили в розпорядження Reuters, штат отримав $2,3 мільярда — найбільше з усіх штатів — на виробництво зброї та боєприпасів.

Штат Техас отримав $1,45 мільярда на виробництво 155-міліметрових снарядів та іншого озброєння, хоча 18 з 25 республіканців проголосували проти допомоги Україні. В Аризону, де проти допомоги проголосували троє з шести представників республіканців, надійшло $2,19 мільярда.

У Вісконсині, Аризоні, Пенсильванії та Арканзасі компанії отримали контракти на суму понад $1 мільярд. Між виробничими підприємствами, розташованими у двох десятках інших штатів, розподілили ще $18 мільярдів.

За словами Байдена, частина грошей піде на заміну американського обладнання, відправленого за кордон. Крім того, наголосив президент США, зброя для України означає робочі місця для американців.