ГУР: росія невдало випробувала носії ядерної зброї «Ярс» і «Булава»

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

У росії 1 листопада відбулися невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс», носія ядерної зброї.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Бойовий розрахунок 33 ракетної армії ракетних військ стратегічного призначення ЗС росії запустив ракету «Ярс» із космодрому «Плесецьк» (Архангельська область) по цілі на полігоні «Кура» (Камчатка). Вона збилася з курсу, як і під час попередніх командно-штабних навчань стратегічних ядерних сил держави-агресора 25 жовтня.

Того ж 25 жовтня невдало завершився випробувальний запуск із підводного ракетного крейсера «Борей» балістичної ракети РСМ-56 «Булава».

За даними ГУР, Кремль також має проблеми з важкою міжконтинентальною балістичною ракетою РС-28 «Сармат» шахтного базування. Вона є одним із ключових проєктів у програмі модернізації стратегічних ядерних сил рф.

  • 2 листопада президент росії путін підписав закон про відкликання ратифікації глобального Договору про заборону випробувань ядерної зброї.
  • Раніше росія призупинила участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, який підписали зі США у 2010 році.