Новини

Навальний опублікував нове звернення з колонії і розповів, де перебуває

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Пресслужба Московського міськсуду

Російського опозиційного політика Олексія Навального, засудженого до 3,5 року тюрми, перевели в колонію № 2 в місті Покрові Владимирської області. Цей регіон називають «червоною зоною» через повний контроль адміністрації над життям ув’язнених.

Про місцезнаходження опозиціонера повідомили його адвокати, передає «Эхо Москвы».

Політик знайшовся після кількох днів пошуків. Ще минулого тижня він перебував в ізоляторі «Кольчугіно», але потім звʼязок з ним пропав і підтвердженої інформації про його фактичне місцезнаходження ні у адвокатів, ні у родичів до цього моменту не було.

Російська служба BBC зазначає, що колонії в Росії неформально поділяють на «чорні», де становище контролюють кримінальні авторитети і де є можливі послаблення у вигляді, наприклад, нелегальних телефонів, і «червоні», де вся повнота влади — у адміністрації, тобто там режим жорсткіший.

Колонія, куди перевели Навального, — «червона». За словами адвоката Марії Ейсмонт, там все націлене на те, щоб людина відчувала свою повну залежність від адміністрації.

Навального після переведення знову відправили на двотижневий карантин. За словами адвокатів, які змогли зустрітися з ним, політик — «бадьорий і веселий».

Навальний після переведення оприлюднив нове звернення в соцмережах. «Змушений визнати, що російська тюремна система змогла мене здивувати. Не уявляв, що можна влаштувати справжній концтабір за 100 км від Москви […] Відеокамери всюди, за всіма спостерігають і при найменших порушеннях складають рапорт», — наголосив опозиціонер.