Новини

У Вірменії затримали колишнього голову служби нацбезпеки. Його звинувачують у підготовці замаху на прем’єр-міністра

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

@Alla91748059 / Twitter

У Вірменії затримали колишнього голову служби національної безпеки Артура Ванецяна, який нині очолює опозиційну партію «Айреник», за підозрою в підготовці замаху на прем’єр-міністра Нікола Пашиняна.

Про це заявила адвокатка затриманого у Facebook.

Ванецяна затримали за статтями про незаконне володіння зброєю, підготовку узурпації влади та підготовку замаху на державного діяча.

«Коментувати все це в юридичній площині вже неможливо. Це ганебне політичне переслідування, спрямоване на те, щоб усіляко чіплятись за владу, припиняючи антиурядові виступи та передаючи батьківщину ворогу», — заявила адвокатка Лусіне Саакян.

«Айреник» разом із іншими опозиційними партіями проводить акції протесту через підписання прем’єром договору з Росією та Азербайджаном про припинення війни за Нагірний Карабах.

Національні збори Вірменії не змогли провести позачергове засідання 11 листопада, на якому мали розглянути відставку прем’єр-міністра Нікола Пашиняна через підписану угоду щодо Карабаху. Відставки Пашиняна вимагають опозиційні сили і протестувальники.

12 листопада затримали ще 10 представників опозиції, зокрема голову партії «Процвітаюча Вірменія» і представника «Дашнакцутюн». Декого з опозиціонерів також звинувачують у порушенні правил поводження з документами, що містять державну таємницю.