Пухнастий робокіт, розумні маски, нейропомада, секс-іграшки з підігрівом і унітаз-дієтолог. Найдивніші гаджети техновиставки CES 2021

Автор:
Сергій Пивоваров
Редактор:
Євген Спірін
Дата:

Сьогодні, 14 січня, завершується найбільша технологічна виставка споживчої електроніки — Consumer Electronic Show (CES). Зазвичай вона проходить у Лас-Вегасі, але цьогоріч її провели онлайн. Сотні великих компаній і невеликих стартапів представили свої новинки і перспективні розробки. Серед них були і такі пристрої як робокіт для терапії, ціла підбірка різноманітних розумних масок з датчиками, підсвічуванням і гарнітурою, секс-іграшки з підігрівом, косметика зі штучним інтелектом, душ, що «співає», та багато іншого. «Бабель» зробив огляд найбільш незвичайних гаджетів виставки CES 2021.

Робокіт і портал для собак

Пухнастий робокіт Petit Qoobo — вкритий хутром робот від японської компанії Yukai Engineering, який нагадує кота без голови і ніг, але з хвостом. Його позиціонують як робота-компаньйона для самотніх людей, який допомагає розслабитися і зняти стрес, як справжня домашня тварина. Petit Qoobo доступний в чотирьох реалістичних відтінках штучного хутра, він реагує на голос і дотик, а його хвіст уміє робити понад 80 різних рухів. Ще всередині у нього є девайс, який імітує слабке серцебиття, яке можна почути й відчути, якщо притиснути робота до себе. Коштує такий робокіт 110 доларів, зарядки вистачає на вісім годин.

Є нові гаджети і для справжніх домашніх улюбленців. Виробник гаражних дверей Chamberlain представив розумні дверцята для собак myQ Pet Portal. Це смарт-портал із розсувними дверцятами, інфрачервоними датчиками, набором мікрофонів і динаміків, двома камерами, які передають дані на смартфон, а ще зі спеціальним Bluetooth-маячком для нашийника, який допомагає дверцятам розпізнати тварину. Такий портал вбудовується у звичайні двері. Але це підійде не для всіх порід собак, наприклад, низькорослим таксам, найімовірніше, буде незручно. Коштує такий портал від 3 тисяч доларів.

Розумні маски

AirPop Active Plus — розумна маска з датчиком Halo, який підключається до смартфону. Датчик відстежує якість зовнішнього повітря, кількість вдихів на хвилину, відфільтровані забруднювальні речовини і попереджає, коли потрібно замінити фільтр. Маска підійде для тренувань, у ній можна бігати і не задихатися. Купити її можна за 155 доларів, але доставки доведеться чекати до середини лютого.

AirPop

Project Hazel — новий концепт медичної маски-респіратора № 95 від одного з лідерів ігрової індустрії Razer. Маска виготовлена з прозорого пластику з підсвіткою, що дозволяє людям читати по губах і здогадуватися, про що йдеться, з виразу обличчя. Також в ній є вбудований мікрофон для посилення голосу. Конструкція включає активну вентиляцію — видих теплого повітря, вдих прохолодного. Маска поки ще на стадії розробки. У майбутньому до неї буде додаватися зарядний футляр, який стерилізуватиме маску ультрафіолетом.

Razer

MaskFone від гонконзької компанії Binatone з вбудованими навушниками і мікрофоном. Тканинну частину можна прати, а за допомогою гарнітури можна телефонувати, слухати музику або давати команди голосовому помічнику. Коштує вона 50 доларів, у комплект входять три змінні фільтри.

Домашній робот

Компанія Samsung представила новий концепт домашнього робопомічника Bot Handy. Він може пересуватися будинком, у нього є «рука» і камери зі штучним інтелектом, щоб розпізнавати обʼєкти і визначати, з якою силою їх захоплювати. Розробники обіцяють, що робот зможе збирати білизну, завантажувати посудомийну машину, накривати стіл, наливати і навіть підносити напої, наприклад, воду або вино. Ціна і дата виходу наразі невідомі.

Помада і парфуми зі штучним інтелектом

Помада YSL — спільний продукт Yves Saint Laurent та LʼOreal. Це пристрій з трьома кольоровими картриджами, який генерує потрібний відтінок на замовлення. А додаток із вбудованим штучним інтелектом може давати поради з підбору відтінків. Наприклад, щоб губи ідеально поєднувалися з нігтями. Коштує така помада 299 доларів, плюс додатковий набір картриджів приблизно за 100 доларів.

Духи Ninu — гаджет з трьома флаконами з «базовими» ароматами. Змішувати їх можна за допомогою вбудованого АІ (штучного інтелекту), який підбере для вас конкретні ноти аромату, наприклад, для побачення. Поки що це лише прототип. Ціна, запахи і остаточний дизайн ще не визначені. Розробники сподіваються запустити виробництво в другій половині 2021 року.

«Зігрівальні» секс-іграшки

Lora DiCarlo


Бренд Lora DiCarlo, яким керує модель і актриса Кара Делевінь, цього року представив три нові секс-іграшки — Drift, Tilt і Sway. Вони вкриті теплопровідним полімером на нейлонової основі, який нагрівається трохи вище за температуру тіла, для «природного тепла, яке відчувається наче від живого партнера». Ціни стартують від 122 доларів.

Розумна ванна кімната і вбиральня

Kohler представила Stillness Bath — квадратну розумну ванну в японському стилі. За допомогою програми або голосової команди можна контролювати рівень і температуру води. З додаткових опцій — підсвічування, що створює ефект хромотерапії, ефірні масла і навіть туман для максимального розслаблення. Замовити таку ванну можна з жовтня за 16 тисяч доларів.

«Співаючий» душ Ampere Shower Power — це водонепроникна Bluetooth-колонка, яка заряджається від подачі води. Встановити її можна практично на будь-яку фіксовану чи знімну насадку для душу. Ціна 79 доларів.

Унітаз Toto Wellness зі штучним інтелектом від японських розробників. Він використовує «кілька передових сенсорних технологій» для сканування тіла людини і її фекалій щоразу, коли хтось сідає на унітаз. Потім він аналізує дані і через мобільний додаток пропонує зміни в раціоні харчування та навіть може підкинути кулінарні рецепти. На ринку він зʼявиться у найближчі кілька років.

Дозування канабісу

Пристрій для дозування канабісу з додатком Mode для масляних картриджів. Він відстежує, скільки ви курите, які у вас відчуття від різних сортів. Може бути корисним як для тих, хто хоче просто покайфувати, так і для тих, хто вживає марихуану в медичних цілях, бо забезпечує точне дозування і ведення медичних записів. Коштує такий гаджет 100 доларів.

Людське молоко

Стартап Biomilq націлений на дитяче харчування, має намір відтворити материнське грудне молоко в лабораторії. Для цього збирають епітеліальні клітини молочної залози, з яких вирощують молоко, «налаштоване» під конкретну дитину. Це може стати в нагоді, зокрема, мамам, які працюють поза домом. Проєкт поки на стадії розробки, в минулому році компанія залучила 3,5 мільйона доларів інвестицій.

Секс-помічник для чоловіків

Девайс від Morari Medical для чоловіків, які страждають від передчасної еякуляції, у вигляді пластиру, який кріпиться в ділянці промежини. Девайс подає невеликі електричні розряди, щоб зменшити подразливість нервів статевого члена і так затримати еякуляцію. Керувати ним можна зі смартфону. Тестувальники кажуть, що відчуття «схожі на легке поколювання». Електричний компонент з акумулятором коштуватиме від 100 до 200 доларів, а одноразова клейка частина обійдеться приблизно у 25 доларів.

Розумний сад

Gardyn — це пристрій для домашнього садівництва, розроблений, щоб допомогти вирощувати свіжу зелень у приміщенні за допомогою штучного інтелекту. Від людини потрібно тільки підливати воду раз на місяць, за всім іншим стежить нейромережа. Конструкція заввишки 150 сантиметрів дозволяє вирощувати близько 30 видів рослин, включаючи перець, капусту і помідори. Ціни починаються від 899 доларів.

Gardyn