Parovoz Speak Easy можна назвати культовим баром Києва. Заснований у нульових, у 2013 році Parovoz закрився на реконструкцію і відкрився знову — з новим інтерʼєром, у дусі підпільного бару часів «сухого закону» в Нью-Йорку. З «Паровоза» почалася нова хвиля розвитку коктейльної культури в Києві.
Важко знайти людину, яка б не побувала в барі бодай раз — сюди водили туристів, половина міста випивала тут в очікуванні сеансу в кінотеатрі «Київ», тут освідчувалися в коханні і святкували весілля. Політичний оглядач «Бабеля» Маша Жартовська двічі стояла тут за барною стійкою і затягла в Parovoz кілька відомих політиків (кого саме — не скажемо). У Parovoz можна було зустріти Джамалу та Івана Дорна, Михеїла Саакашвілі, шоумена Олександра Гудкова з Comedy Woman. Сюди приходять на «Криваву Мері» — це візитівка бару, за вечір її могли готувати десятки, якщо не сотні разів — і на фірмові оливки.
Тому коктейлі на ігристому вині ми попросили приготувати Діму Шовкопляса — співвласника та бар-менеджера Parovoz Speak Easy. Ось вони:
- Коктейль Amaretto Sbagliato (тобто «Неправильний Амаретто»). Для тих, хто любить лікер Amaretto (з присмаком кісточки мигдалю).
- Класичний коктейль French 75 — із джином, цукровим сиропом і лимонним соком.
- Коктейль «Полуничний шпритцер» на основі французького аперитиву Lillet, з полуницею та чебрецем.
Коктейль Amaretto Sbagliato
Засипати в келих лід, охолодити келих, лід висипати. Засипати лід у змішувальну склянку, трохи перемішати, щоб склянка остудилася, злити зайву воду, щоб її не було в коктейлі.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Додати один деш (велику краплю) ревеневого біттера (можна замінити апельсиновим біттером).
Сніжана Хромець / «Бабель»
Додати 25 мл аперитиву Campari.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Додати 25 мл лікеру Amaretto.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Розмішати у склянці, вилити в келих через стрейнер (ситечко).
Сніжана Хромець / «Бабель»
Долити близько 100 мл ігристого вина. Трохи перемішати, щоб бульбашки збереглися, збризнути соком цедри апельсина.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Прикрасити коктейль цедрою апельсина.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Пригостити Машу.
Сніжана Хромець / «Бабель»
French 75
Коктейль «Полуничний шпритцер»
У келих додати лід, покласти чебрець. По чебрецю можна злегка ляснути, щоб його «розбудити» — так смак і запах буде інтенсивнішим.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Додати полуницю, нарізану шматочками.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Налити в келих 40 мл французького аперитиву Lillet.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Додати трохи лимонного соку.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Налити близько 100 мл ігристого вина.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Акуратно розмішати коктейль у келиху (пам'ятаймо про бульбашки).
Сніжана Хромець / «Бабель»
Додати ще полуниці та ігристого вина — і можна пити.
Сніжана Хромець / «Бабель»
Parovoz Speak Easy під час карантину працює take away.
Сніжана Хромець / «Бабель»