«Маша їсть і пʼє». Три літні коктейлі з ігристим вином, які легко приготувати вдома — і ніякого Aperol Spritz. Пропонує бар-менеджер Parovoz Speak Easy
«Машо, скільки можна їсти? Коли ти вже питимеш?» — запитували колеги в редакції «Бабеля», коли ми випускали текст про ріжки зі слабосоленою фореллю або курячі шашлички із гострим перцем чилі. Цей день настав. У нестерпну спеку — поки відчинені тераси й зачинені бари — ми попросили менеджера і співвласника київського бару Parovoz Speak Easy Діму Шовкопляса приготувати три коктейлі на ігристому вині. Ось що можна придумати, якщо маєте пляшку Prosecco, пару вермутів, трохи полуниці й лимон.
Parovoz Speak Easy можна назвати культовим баром Києва. Заснований у нульових, у 2013 році Parovoz закрився на реконструкцію і відкрився знову — з новим інтерʼєром, у дусі підпільного бару часів «сухого закону» в Нью-Йорку. З «Паровоза» почалася нова хвиля розвитку коктейльної культури в Києві.
Важко знайти людину, яка б не побувала в барі бодай раз — сюди водили туристів, половина міста випивала тут в очікуванні сеансу в кінотеатрі «Київ», тут освідчувалися в коханні і святкували весілля. Політичний оглядач «Бабеля» Маша Жартовська двічі стояла тут за барною стійкою і затягла в Parovoz кілька відомих політиків (кого саме — не скажемо). У Parovoz можна було зустріти Джамалу та Івана Дорна, Михеїла Саакашвілі, шоумена Олександра Гудкова з Comedy Woman. Сюди приходять на «Криваву Мері» — це візитівка бару, за вечір її могли готувати десятки, якщо не сотні разів — і на фірмові оливки.
Тому коктейлі на ігристому вині ми попросили приготувати Діму Шовкопляса — співвласника та бар-менеджера Parovoz Speak Easy. Ось вони:
Коктейль Amaretto Sbagliato (тобто «Неправильний Амаретто»). Для тих, хто любить лікер Amaretto (з присмаком кісточки мигдалю).
Класичний коктейль French 75 — із джином, цукровим сиропом і лимонним соком.
Коктейль «Полуничний шпритцер» на основі французького аперитиву Lillet, з полуницею та чебрецем.