Reuters: Єврокомісія позитивно оцінить заявку України на членство в ЄС

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Європейська комісія 8 листопада опублікує звіт, у якому позитивно оцінить прогрес України на шляху до членства в Європейському Союзі.

Про це пише Reuters із посиланням на трьох посадовців.

Очікується, що на саміті лідерів Євросоюзу 14—15 грудня ухвалять рішення про початок офіційних переговорів про вступ Україною. Водночас, попри позитивні рекомендації від Єврокомісії, Києву можуть висунути додаткові умови, зокрема щодо боротьби з корупцією і правами меншин (ініціатива Угорщини).

Джерела агентства також розповіли, що позитивну рекомендацію може отримати й Молдова, тоді як щодо Грузії «все ще не визначено». Вона досі не має статусу кандидата в члени ЄС.

  • 23 червня Україна офіційно стала кандидатом у члени Європейського Союзу. Єврокомісія затвердила певні умови, які Україна має виконати для того, щоб розпочати офіційні перемовини про вступ. Статус кандидата відкриває для України доступ до спеціальних фінансових фондів Євросоюзу, за рахунок яких фінансуються реформи у країнах, аби вони відповідали критеріям, необхідним для повноцінного членства в ЄС.