Міністр оборони Ізраїлю: Операція в Газі може тривати до трьох місяців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що майбутній наземний наступ у секторі Гази може тривати три місяці, «але він стане останнім, якщо Ізраїлю вдасться знищити терористичне угруповання ХАМАС».

Про це він заявив у командному центрі Військово-повітряних сил Ізраїлю в Тель-Авіві, цитує Times of Israel.

«Це має бути останній [наземний] маневр у секторі Гази — з тієї простої причини, що після нього не буде ХАМАС. Це займе місяць, два місяці, три, але, зрештою, ХАМАС не буде. Перш ніж противник зустріне бронетанкові та піхотні сили, він зустріне бомби ВПС», — зазначив Галант.

Водночас американський телеканал CNN із посиланням на джерела пише, що Білий дім тисне на Ізраїль, аби той відклав наземне вторгнення, щоб уможливити переговори про звільнення нових заручників.

«[Адміністрація] зажадала від ізраїльського керівництва затримки [із наступом] через прогрес із заручниками» та необхідність доставити вантажівки з гуманітарною допомогою до Гази», — пише телеканал.

  • 7 жовтня ХАМАС напав на Ізраїль. Станом на 22 жовтня Ізраїль продовжує готуватися до наземної операції в секторі Гази. Ізраїльська сторона заявляє про майже 1 500 загиблих своїх громадян, ХАМАС — про майже 5 тисяч загиблих палестинців. Також у цій війні загинули 18 українців.