Операція DRAGONFLY. Сили спецоперацій розповіли про наслідки удару по аеродромах Бердянська та Луганська

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сили спеціальних операцій підтвердили атаку на аеродроми в Бердянську та Луганську. Операція мала назву DRAGONFLY.

Про це повідомила пресслужба ССО.

Під час атак на аеродромах базувалася велика кількість техніки, боєприпасів та росіян. Ударами на двох аеродромах знищено девʼять гелікоптерів різних модифікацій, спецтехніку, пускову установку протиповітряної оборони, склад боєприпасів. Також пошкоджено злітні смуги аеродромів.

«Склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4-ї ранку. Детонація у Луганську тривала до 11-ї ранку. Втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів», — додали у ССО.

  • Атака на аеродроми відбулася в ніч на 17 жовтня. Російські воєнкори і Z-канали пишуть, що атака на аеродром поблизу Бердянська була однією з найсерйозніших за час повномасштабного вторгнення. Деякі пишуть, що по аеродромі запустили щонайменше 40 ракет, серед яких касетні. Деякі канали, як-от WarGonzo, вже стверджують, що то була атака ракетами ATACMS. Канал Fighterbomber, який веде колишній військовий льотчик рф, пише про значні втрати в техніці та особовому складі.
  • Удар по аеродромі підтверджується і сервісом FIRMS — картою пожеж NASA. На території аеродрому видно три позначки, а описі вказано, що пожежа виникла після 04:00.