У Німеччині заарештували підозрюваних у підготовці держперевороту. Вони планували викрасти міністра

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Німецька поліція затримала членів ультраправої групи, яка намагалася повалити уряд канцлера Олафа Шольца та викрасти міністра охорони здоровʼя Карла Лаутербаха.

Про це пише Reuters із посиланням на заяву прокуратури.

Затримані входять до руху «рейхсбюргери», представники якого не визнають ФРН і вважають себе громадянами «німецького Другого рейху», який був імперією. Заколотники планували встановити уряд за зразком конституції Німецького рейху 1871 року та викрасти міністра охорони здоровʼя Німеччини Карла Лаутербаха.

За даними прокуратури, група також планувала низку атак з метою відключити електрику у всій країні. Серед заарештованих є 61-річний чоловік із регіону Гессен, який запропонував свій гараж для зберігання зброї та погодився взяти участь у викраденні міністра. Також затримали ще чотирьох чоловіків — їм 49, 52, 32 і 41 рік. Імен затриманих не розголошують.

  • 7 грудня минулого року поліція Німеччини провела масштабну спецоперацію проти ультраправих екстремістів, які, за даними Міністерства юстиції, готували штурм парламенту і державний переворот. Поліція встановила понад 50 підозрюваних. Згодом німецький суд відправив під арешт 23 підозрюваних.
  • За даними журналу Der Spiegel, тоді прокуратура встановила двох організаторів перевороту — це так званий принц Генріх XIII (йому призначалася роль нового лідера Німеччини) і 69-річний колишній десантник Рюдігер П. Генріх, який є представником дворянського роду, контактував із російськими офіційними особами, а затримана громадянка росії Віталія Б., імовірно, допомагала йому в цьому.