Україна вимагає від ФІФА та УЄФА скасувати рішення про допуск молодіжних збірних росіян на змагання

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Україна вимагає від Міжнародної федерації футболу (ФІФА) та Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) скасувати рішення про дозвіл молодіжним збірним росії брати участь у Чемпіонатах світу U-17.

Позицію 5 жовтня оприлюднило Міністерство молоді та спорту в Україні.

«Ми вимагаємо скасування рішень FIFA та UEFA як таких, що обмежують права українських дітей, яких росія позбавила права безпечно тренуватися і просто жити в рідній країні, без загрози бути вкраденим, зґвалтованим або вбитим», — заявило Міністерство молоді та спорту.

Також Україна закликає FIFA та UEFA протистояти насильству й агресії з боку рф. «Ми будемо рішуче відстоювати цю позицію, допоки росія воюватиме проти України та поки не відновиться мир на європейському континенті», — додали в Міністерстві.

Україна звернулася до всіх асоціацій-членів UEFA з проханням долучитися до бойкоту будь-яких матчів з рф. Офіційно про такий бойкот вже заявили футбольні асоціації Англії, Польщі, Латвії, Литви, Швеції, Данії, Фінляндії, Ірландії, Норвегії, Румунії. Водночас Швейцарія, Чехія, Нідерланди й Естонія заявили, що чекають подальших пояснень від UEFA.