Директора Департаменту безпеки КМДА Ткачука підозрюють у розтраті грошей на системі оповіщення

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомили про підозру в розтраті коштів на системі оповіщення.

Про це повідомляє столична прокуратура.

За даними слідства, у червні 2022 року Ткачук уклав договір із приватним товариством про капітальний ремонт територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення (ТАСЦО) в Деснянському районі Києва. На цю модернізацію з бюджету виділили майже 10 мільйонів гривень.

Потім Ткачук підписав акти приймання виконаних робіт, де ціни на матеріали й обладнання були завищені майже на чверть мільйона гривень. Це підтвердила експертиза.

Наразі тривають експертизи щодо інших матеріалів і обладнання, які встановлювали під час капітального ремонту систем оповіщення. Також буде надана правова оцінка діям службових осіб підрядної організації. Ткачуку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України.

  • Роман Ткачук також проходить у справі про загибель людей перед укриттям. Його підозрюють у службовій недбалості з тяжкими наслідками. 13 вересня Київський апеляційний суд відсторонив його від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА.