У Європі можуть зникнути просекко і каберне совіньйон — через глобальне потепління

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Італійські вчені зʼясували, що через деградацію ґрунту в гірських районах і погодні коливання, які стаються все частіше, в Європі можуть зникнути такі вина як просекко, бургундське, гран крю, каберне совіньйон.

Про це пише EuroNews.

Глобальне потепління в Європі впливає на врожайність винограду. Виробники просекко скаржаться, що сильні зливи посилюють ерозію ґрунту і спричинюють сповзання землі під виноградниками Північної Італії.

А цьогоріч після злив на виноградники чекала рекордна спека, яка призвела до посухи.

  • Франція витратить €200 мільйонів на утилізацію надлишків вина через падіння попиту. Цей алкоголь закуплять і використовуватимуть у дезінфекційних засобах для рук, мийних засобах і парфумах.
  • Також у Франції викорчують тисячі виноградників, тому що виноробство зіткнулося з проблемами: глобальне потепління і зміна споживацьких звичок. Люди менше купують вино і надають перевагу, зокрема, крафтовому пиву.