Британська оборонна компанія BAE Systems відкрила офіс в Україні — вироблятиме гаубиці L119

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Мінстратегпром підписав партнерську угоду з однією з найбільших оборонних компаній світу — британською BAE Systems. Компанія відкрила офіс в Україні.

Про це повідомив міністр Олександр Камишін.

BAE Systems вироблятиме в Україні гаубиці L119 калібру 105 мм за стандартом НАТО.

«Співпраця такого рівня — дуже потужний сигнал. Попри щоденні ракетні атаки ворога і повномасштабні воєнні дії, BAE Systems готові працювати тут, пліч-о-пліч з нами. Така співпраця — стовідсоткова win-win історія», — написав Камишін.

Українські військові вже користуються озброєнням виробництва британської компанії, зокрема артилерійськими системами М777 і L119, САУ M109, БМП CV-90 та Bradley, танками Challenger.

  • Наприкінці травня президент Зеленський провів переговори з представниками BAE Systems про відкриття офісу в Україні, а в подальшому — локалізацію тут виробничних і ремонтних потужностей.
  • BAE Systems plc — це компанія, яка спеціалізується на оборонній та аерокосмічній галузях. Є одним із шести найбільших постачальників Пентагону, а також головним партнером у програмі F-35 Lightning II.
  • BAE Systems Land and Armaments виробляє бойові машини M2 та M3 Bradley, бронетранспортер M113, самохідні гаубиці M109 Paladin і Archer, гаубицю M777, танк Challenger та багато іншого.