Росія відмовилася розслідувати катастрофу літака з Євгенієм Пригожиним за міжнародними правилами

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Росія відмовилася розслідувати катастрофу літака з Євгенієм Пригожиним за міжнародними правилами. Країна також не допустила Бразилію до участі в розслідуванні авіатрощі, хоча саме бразильці є виробниками бізнес-джета Embraer, який впав у Тверській області 23 серпня.

Reuters зазначає, що бразильська Служба з розслідування авіацподій очікувала на згоду рф, оскільки аварія «викликає підозри у причетності Кремля».

Росавіація «мала право відмовити бразильському відомству, оскільки літак Пригожина виконував внутрішній рейс, а не міжнародний».

«Однак ця відмова свідчить, що прозорого розслідування не буде», — пише Reuters.

  • Похорон Пригожина відбувся 29 серпня в Санкт-Петербурзі в закритому форматі. За даними медіа, у церемонії взяли участь тільки його батьки. Під час поховання ватажку російської «ПВК» не надали військових почестей, які належать людям зі званням «Герой росії».
  • Бізнес-джет Пригожина розбився у Тверській області рф 23 серпня на шляху з Москви до Санкт-Петербурга. На борту перебували три члени екіпажу і семеро пасажирів, зокрема Пригожин і співзасновник «ПВК Вагнера» ​​Дмитро Уткін. Усі вони загинули. Серед версій причин авіакатастрофи російські ЗМІ називали вибух бомби на борту та влучення в нього зенітної ракети. Офіційно причину поки що не встановили.