Пентагон: Євгеній Пригожин, найімовірніше, загинув

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

США вважають, що засновник «ПВК Вагнера» Євгеній Пригожин загинув в авіакатастрофі 23 серпня.

Про це на брифінгу 24 серпня заявив представник Пентагону Патрік Райдер.

«Я не збираюся вдаватися в подробиці того, як ми збираємо інформацію, крім того, що наша первісна оцінка, яка заснована на безлічі факторів, полягає в тому, що він, найімовірніше, убитий», — сказав Райдер.

Пентагон наразі не має жодної інформації, яка вказує на те, що літак, у якому був Пригожин, збили ракетою класу «земля — повітря».

Західним спецслужбам може знадобитися певний час, щоб підтвердити смерть Євгенія Пригожина. Про це напередодні заявляв голова Обʼєднаного комітету начальників штабів збройних сил США Марк Міллі.

  • 22 серпня у Тверській області розбився літак, що летів із Москви в Петербург. Загинули 10 людей — 7 пасажирів і троє членів екіпажу. Що саме сталося з літаком — невідомо. Майже одразу після інциденту Росавіація повідомила, що на борту був Євгеній Пригожин. Канали, повʼязані з «ПВК Вагнера», писали, що літак збили, а сам Пригожин загинув. Слідчий комітет почав розслідування катастрофи за фактом порушення правил безпеки польотів. За даними медіа, Пригожин летів із Малі до Москви літаками Іл із дозаправкою в Дамаску і лише в Москві пересів на свій літак.
  • МНС повідомляло, що загинули всі 10 людей на борту, потім Росавіація опублікувала список цих людей — серед них Євгеній Пригожин і співзасновник «ПВК Вагнера» Дмитро Уткін. Офіційно про смерть Пригожина не повідомляли.
  • 24 серпня путін уперше прокоментував інцидент із літаком Пригожина. Він висловив співчуття родинам загиблих, а про Пригожина говорив у минулому часі.