«Випали з графіка». Буданов розповів про прогнози щодо деокупації Криму

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов визнав, що попередні прогнози розвідки щодо деокупації Криму не справдилися, але запевнив, що Україна йде до мети.

Про це він сказав в в інтервʼю проєкту «Радіо Свобода» «Крим.Реалії».

«Так, випали із графіка. Так, на жаль, треба визнати, що події розвиваються повільніше, ніж мають бути за всіма розрахунками. Але є те, що маємо. Але якщо подивитися на Крим і на той рівень бойових дій, які відбуваються на території півострова, то ви зрозумієте, що нема з чим порівнювати порівняно з 2022-м, я вже не говорю про період з 2014 по 2022 рік. Тобто ми йдемо до мети. Так, повільніше, ніж хотілося, повільніше, ніж розраховували, але йдемо», — сказав Буданов.

За його словами, прогнози базуються на фактах, цифрах, ході подій, на прогнозах за показниками економіки тощо. Але реальність вносить свої корективи.

  • У січні 2023 року очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтервʼю розповів, що Збройні сили України можуть повернути тимчасово окупований Крим уже влітку 2023 року.
  • 24 лютого президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання, чи можливо повернути Крим у 2023 році, сказав, що Сили оборони «готові морально і готуються технічно».