ВАКС визнав нардепа «Євросолідарності» Артура Герасимова винним у недостовірному декларуванні, а потім його звільнили від покарання

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Вищий антикорупційний суд визнав народного депутата від фракції «Європейська солідарність» Артура Герасимова винним у декларуванні недостовірної інформації.

Суд призначив нардепу штраф у розмірі 51 тисяча гривень і позбавив його права обіймати владні посади строком на один рік. Крім того, з Герасимова стягнули 55 тисяч гривень процесуальних витрат. Він може оскаржити вирок протягом 30 днів.

Однак депутата звільнили від відбування покарання у звʼязку із закінченням строків давності.

  • 16 січня 2023 року Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру народному депутату від «Європейської солідарності» Артуру Герасимову. У 2020 році він не задекларував маєток та паркомісце в іспанській провінції Аліканте, яким володіє разом із дружиною з 2013 року. Також незадекларованими виявилися понад $1,6 тисячі на рахунках в українських банках.
  • Сам Артур Герасимов назвав вручення йому обвинувального акта «шоу» задля «відосиків» і «роздуванням справи». Він заявив, що придбав маєток в Іспанії за гроші, які заробив ще до політики.