Росія показала відео, як примусово перевіряла вантажне судно в Чорному морі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністерство оборони росії показало відео примусової зупинки турецького судна Sukru Okan, яке йшло в Ізмаїл.

На кадрах видно, як на суховантаж висаджуються озброєні російські військові та, погрожуючи зброєю, перевіряють документи. Відомство стверджує, що суховантаж оглядали на наявність військового вантажу.

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук заявив, що зараз немає підтвердженої інформації про те, що росія відкривала вогонь. За його словами, росія намагається зробити «економічну блокаду» для України з моря, адже експортно-імпортний морський канал для України є основним.

  • Зранку 13 серпня в південно-західній частині Чорного моря росіяни зупинили цивільне вантажне судно Sukru Okan під прапором Палау, що прямувало в український порт Ізмаїлу. Російський корабель «Василій Биков» нібито вимагав Sukru Okan зупинитися «для огляду щодо перевезення заборонених вантажів», а капітан судна не зреагував. Окупанти заявляли, що відкрили вогонь зі стрілецької зброї nf відправили на корабель російських військових на гелікоптері. У Міноборони рф заявляли, що після «огляду» судно продовжило рухатися в порт Ізмаїлу.