Росіяни вночі кілька разів обстрілювали Херсон. Загинула жінка, семеро травмованих

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Уночі російська армія декілька разів обстрілювала Херсон. Близько 00:50 окупанти вдарили по житловому будинку — вісім мешканців отримали ситуаційно-невротичну реакцію. До лікарні госпіталізували одну маломобільну людину.

Про це повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

Під час гасіння пожежі постраждали двоє рятувальників — їх доставили в лікарню.

Через пів години росіяни влаштували новий обстріл. Від влучання артснаряда в оселю загинула 59-річна жінка, у 60-річного чоловіка — контузія.

Близько 03:15 армія ворога знову атакувала будинок. Поранення дістала 93-річна жінка — її госпіталізували з мінно-вибуховою травмою та контузією.

За даними Офісу генерального прокурора, внаслідок обстрілів Херсону травмовані щонайменше семеро людей. Також 6 серпня близько 21:10 окупанти завдали артилерійського обстрілу по селу Ольгівка Бериславського району. Постраждало двоє місцевих жителів, одного з них госпіталізовано.

  • Росія розвʼязала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Кремль розпочав повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.
  • У квітні Сили оборони вигнали окупантів з північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.
  • 5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках Сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході й півдні, зокрема про звільнення Старомайорського президент України Володимир Зеленський поінформував 27 липня.