The Times: Міноборони Британії помилково надіслало листи із секретною інформацією до Малі

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Чиновники Міністерства оборони Великої Британії випадково надіслали електронні листи із секретною інформацією до західноафриканської країни Малі.

Про це пише The Times.

Британські чиновники намагалися звʼязатися з Пентагоном, який використовує доменне імʼя .MIL. Вони помилково пропустили букву i та натомість надіслали лист в Малі, яка використовує доменне імʼя .ML.

Ця країна була однією з шести, яким путін пообіцяв безкоштовне зерно, а військовий чиновник Малі Ассімі Гоїта звернувся до «ПВК Вагнера» за допомогою у придушенні опору повстанців-джихадистів. Гоїта був на саміті в Санкт-Петербурзі й отримав нагороду від росіян.

Більшість електронних листів, надісланих до Малі, містили внутрішні дані Міноборони Британії, наприклад, розклад відпусток посадовців. Але частина документів стосувалися британських досліджень гіперзвукових ракет. За цим фактом уже почали розслідування.

  • Раніше газета Financial Times писала, що протягом понад 10 років мільйони електронних листів, повʼязаних зі Збройними силами США, помилково відправляли до Малі. Причиною теж стала помилка — до адреси електронної пошти одержувача додавали ідентифікатор .ML замість військового домену .MIL.