У Флориді в океані зафіксували безпрецедентну температуру — як у джакузі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У США, на архіпелазі Флорида-Кіс температура поверхні океану підскочила до +38,43 °C, що може стати глобальним рекордом. Температура океану навколо штату сягає безпрецедентних показників.

Про це повідомляє The Guardian.

Рекорд зафіксував метеорологічний буй в національному парку Еверглейдс 24 липня. Рівень тепла, зафіксований цього тижня, приблизно такий самий, як у джакузі.

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (Noaa), нормальна температура води в цьому районі в цю пору року має становити від +23 °С до +31 °С.

Записи про температуру поверхні океану не ведуться, але дослідження 2020 року показало, що найвища температура становила +37,61 °C, її зафіксували в Перській затоці.

Дослідження 2019 року показали, що за останні роки кількість днів із хвилями аномальної спеки в океані потроїлася. За словами експертів, тепловий купол 2021 року, ймовірно, убив понад мільярд морських тварин уздовж тихоокеанського узбережжя Канади.

Всесвітня метеорологічна організація (СМО) в липні повідомляла, що глобальна температура моря досягла місячних рекордних максимумів з травня, що також частково викликане явищем Ель-Ніньйо. Температура поверхні океану в усьому світі побила місячні рекорди тепла у квітні, травні та червні.