У Москві затримали Ігоря Стрєлкова (Гіркіна). Його доставили до суду

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Москві затримали колишнього ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Стрєлкова (Гіркіна).

Спочатку про це повідомило видання РБК, а потім підтвердила його дружина Мирослава Регінська.

Дружина Стрєлкова в його Telegram-каналі написала, що її чоловікові висунули звинувачення в екстремізмі. Вона стверджує, що поки її не було вдома, удень до них приїхали представники Слідчого комітету і нібито вивезли Стрєлкова в «невідомому напрямку» — на звʼязок він не виходить.

Інформацію про затримання Стрєлкова підтвердив медіа також його адвокат, але офіційно силові відомства це поки що не коментують.

Згодом Гіркіна доставили до Міщанського суду Москви. Прокуратура просить для нього арешт. Йому інкримінують публічні заклики до екстремістської діяльності. Відео Гіркіна в суді публікує канал SHOT.

  • 16 жовтня 2022 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України оголосило про нагороду $100 000 за передачу Гіркіна в український полон.
  • Ігор Стрєлков — російський військовий, блогер, відставний офіцер, колишній полковник ФСБ, керівник терористичного угруповання «Новоросія» з 2014 року і колишній ватажок терористичного проросійського військового угруповання «Народне ополчення Донбасу». СБУ й Офіс генпрокурора України порушили проти Гіркіна справи за тероризм, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, катування й умисні вбивства. У 2019 році Нідерланди оголосили Гіркіна в міжнародний розшук як особу, причетну до збиття літака рейсу MH-17.