Президент Туреччини: Командирів захисників Маріуполя віддали на прохання Зеленського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що віддав Україні командирів захисників Маріуполя після особистого прохання Володимира Зеленського.

Про це він розповів на пресконференції за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі, передає «Європейська правда».

За словами Ердогана, домовленості про те, що військові командири мають лишатися в Туреччині, досягли на двосторонній основі між Україною та росією, натякнувши, що турецька сторона не є участником цих домовленостей.

«Спершу це було результатом дискусії між Україною і росією, а до пʼятниці [7 липня] вони були у нас [...]. Коли ми отримали цей запит, то віддали цих командирів», — сказав Ердоган.

Він не вважає, що це вплинуло на відносини Туреччини з росією. «Спершу росія обурилася, а потім це перейшло в позитив», — додав він.

  • 8 липня Володимир Зеленський повідомив, що в Україну з Туреччини повертаються командири захисників Маріуполя: Денис Прокопенко (командир «Азову»), Святослав Паламар (заступник командира «Азову»), Сергій Волинський (командир 36 бригади морської піхоти), Олег Хоменко (старший офіцер «Азову») і Денис Шлега (командир 12 бригади Нацгвардії).
  • У Кремлі це назвали порушенням усіх домовленостей.
  • Раніше озвучували домовленість про те, що командири мали перебувати в Туреччині до кінця війни, про це казав і Зеленський.