Зеленський доручив Залужному звільнити одеського військкома, у якого знайшли віллу в Іспанії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент України Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Валерію Залужному негайно звільнити з посади одеського військкома Євгена Борисова, у якого знайшли віллу в Іспанії.

Про це Зеленський повідомив 23 червня за підсумками засідання Ставки.

Також Зеленський доручив створити комісію, яка разом із правоохоронцями та Національним агентством з питань запобігання корупції перевірить усіх військкомів в усіх регіонах країни. Очолить цю комісію перший заступник міністра оборони України генерал Павлюк.

Євген Борисов.

  • 22 червня видання «Українська правда» оприлюднило розслідування про те, що сімʼя начальника ТЦК (територіальний центр комплектування) Одеси Євгена Борисова за час повномасштабної війни купила в Іспанії нерухомість та автомобілі на мільйони доларів. Наприклад, на матір Борисова там записані вілла за понад $3 мільйони та Мерседес В класу 2022 року випуску ціною від $100 тисяч, на дружину — офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, на тещу — позашляховик Toyota Land Cruiser 2023 року випуску. За час повномасштабної війни в родині Євгена Борисова зʼявилося ще третє авто, тож вартість його автопарку становить приблизно $500 тисяч. Загальна вартість майна Борисова — €4,5 млн. Після цього у Верховній Раді ініціювали перевірку всіх ТЦК.