Суд відпустив з-під варти звинуваченого в держзраді полковника ЗСУ Безʼязикова. Він пробув в ізоляторі понад 6 років

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Київський апеляційний суд відпустив під підписку про невиїзд полковника ЗСУ Івана Безʼязикова до винесення рішення. У 2020 році його звинуватили в державній зраді та співпраці з бойовиками, засудивши до 13 років вʼязниці.

Про це повідомила журналістка Тетяна Катриченко й опублікувала ухвалу суду.

Колегія суддів Київського апеляційного суду задовольнила клопотання Івана Безʼязикова та його захисту, тому змінила запобіжний захід із тримання під вартою на особисте зобовʼязання. Він пробув у Лук’янівському СІЗО шість із половиною років.

Facebook / Тетяна Катриченко

Процес триває, найближчим часом відбудуться дебати у справі.

  • Офіцер розвідки ЗСУ Іван Безʼязиков потрапив у полон в серпні 2014 року разом зі ще двома офіцерами. Вони нібито пішли забрати тіла загиблих бійців 30 бригади. У полоні Безʼязиков провів два роки, за даними СБУ, він перейшов на бік «ДНР». Улітку 2016 року його визволили з полону, а вже у грудні затримали.
  • Безʼязиков також згадувався в розслідуванні нідерландського телеканалу про катастрофу рейсу MH17. Улітку 2014 року Безʼязиков нібито зустрічався з двома росіянами, які брали участь у транспортуванні «Бука».
  • У 2020 році Шевченківський суд Києва засудив до 13 років увʼязнення полковника ЗСУ Івана Безʼязикова. Той запевняв, що ніколи не погоджувався на співпрацю з бойовиками, але виконував для них певні роботи: телефонні розмови, зустрічі з людьми, паперову роботу. За його словами, його дії не зашкодили українській державі.