Держзрада. Суд засудив полковника ЗСУ Безʼязикова до 13 років вʼязниці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шевченківський суд Києва за звинуваченням у державній зраді і співпраці з бойовиками засудив до 13 років вʼязниці полковника ЗСУ Івана Безʼязикова, який з 2014 по 2016 рік перебував у полоні в так званій «ДНР».

Про це повідомляє «Медійна ініціатива за права людей».

Сам Безʼязиков в суді запевняв, що ніколи не погоджувався на співпрацю з бойовиками і виконував для них певні роботи: телефонні розмови, зустріч з людьми, паперова робота. За його словами, його дії не зашкодили українській державі.

Адвокати Безʼязикова заявили, що прокурори не надали жодного прямого доказу про участь їхнього підзахисного у терористичній організації чи держзраді.

  • Офіцер розвідки ЗСУ Іван Безʼязиков потрапив у полон в серпні 2014 року разом із ще двома офіцерами. Вони нібито пішли забрати тіла загиблих бійців 30-ї бригади. У полоні Безʼязиков провів два роки, де за даними СБУ, перейшов на бік «ДНР». Влітку 2016 року його визволили з полону, а вже в грудні затримали.
  • Безʼязиков також згадувався в розслідуванні нідерландського телеканалу про катастрофу рейсу MH17. Влітку 2014 року Безʼязиков нібито зустрічався з двома росіянами, які брали участь у транспортуванні «Бука».