У Німеччині жінку оштрафували на тисячу євро за підтримку російської агресії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Окружний суд міста Кельн у вівторок оштрафував уродженку України Олену Колбаснікову через схвалення агресії росії. Загальна сума штрафу становитиме тисячу євро.

Про це пише T-Online.

Суд зобовʼязав Колбаснікову сплатити 30 щоденних штрафів по €30 за звинуваченням у схваленні кримінальних злочинів, а також судові збори.

Жінку звинуватили в тому, що в травні 2022 року під час проросійської демонстрації вона дала інтервʼю телеканалу Bild TV, в якому підтримала війну росії проти України.

Олена Колбаснікова є одним із лідерів проросійських протестів у Німеччині і у звʼязку з цим співпрацює з місцевими правоекстремістськими політиками. ЗМІ в Німеччині часто називають її «путінською фанаткою» або учасницею «фан-клубу путіна».

  • У січні 2023 року Reuters опублікувало розслідування про те, що у Німеччині діє мережа російських агентів, яка просуває проросійські наративи та організовує акції проти підтримки України. Це допомагають робити люди, які повʼязані з російською організацією «Росспівробітництво», а також військовою розвідкою рф. Зокрема, журналісти встановили особи деяких ключових фігур, які повʼязані з просуванням російських наративів у Німеччині. Один із них — колишній російський офіцер Макс Шлунд. Десять років тому, до переїзду в Німеччину його звали Ростислав Теслюк. Останніми місяцями він їздив на окуповані території України, а нещодавно російська державна установа оплатила йому квиток на літак до Москви на конференцію путіна.
  • Також в акціях бере участь партнерка Шлунда — Олена Колбаснікова. Вона родом з України, але зараз мешкає в Німеччині. Колбаснікова стала популярною серед проросійського німецького руху в 2022 році, коли заявила, що її нібито звільнили з роботи через «русофобію». Шлунд і Колбаснікова вже організували кілька проросійських акцій.