Популяція «кокаїнових бегемотів» виявилась удвічі більшою, ніж вважалося раніше. Це створює проблеми для екосистеми Колумбії

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Міністерство навколишнього середовища Колумбії провело перепис бегемотів, які походять від тварин, куплених колись наркоторговцем Пабло Ескобаром, і виявило, що їхня кількість удвічі більша, ніж очікувалося. Зараз їх 215 особин.

Про це пише New Atlas.

Учені попереджають, що популяція бегемотів, які живуть у відносній безпеці через заборону на полювання та не мають хижаків у Колумбії, може зрости до 1 500 особин до 2035 року.

До того ж дослідники виявили, що приблизно 37% підрахованих бегемотів були неповнолітніми, тобто мали змогу часто розмножуватися.

  • Спочатку на колишньому ранчо Ескобара Hacienda Napoles жили один самець і три самки. Бегемоти були частиною колекції екзотичних тварин, яку Ескобар зібрав у 1980-х роках. Після його смерті в 1993 році влада переселила більшість інших тварин, але не бегемотів, бо їх було надто складно перевозити. Але з того часу вони почали швидко розмножуватися, поширились басейном річки Магдалена і тепер становлять загрозу для довкілля. Бегемоти перетворилися на інвазивний вид.
  • Колумбія планує відправити 70 «кокаїнових бегемотів» — потомство з приватного звіринця наркоторговця Пабло Ескобара — до нових будинків в Індії та Мексиці, щоб контролювати їхню швидкозростаючу популяцію.
  • Раніше країна спробувала контролювати розмноження бегемотів за допомогою кастрацій та протизаплідних дротиків. Але ці спроби мали обмежений успіх.