Учені прийшли до висновку, що «кокаїнові бегемоти» наркобарона Ескобара становлять загрозу для дикої природи

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Учені прийшли до висновку, що «кокаїнові бегемоти» наркобарона Ескобара становлять загрозу для дикої природи

Wikipedia

Бегемоти із зоопарку наркобарона Пабло Ескобара розплодились і захоплюють болота Колумбії — можливо, їх навіть доведеться вбити. Про це йдеться у матеріалі The Telegraph.

Після смерті наркобарона вони швидко розмножились і тепер перетворилися на найбільш інвазивний вид на планеті — їхня чисельність може досягнути небезпечного показника у наступні два десятиліття. Бегемоти становлять загрозу для дикої природи, оскільки їхні сеча і фекалії токсичні і можуть викликати огиду у інших видів тварин і навіть людей.

«Нікому не подобається ідея стріляти в бегемота, але ми повинні визнати, що ніяка інша стратегія не спрацює», — розповіла еколог Наталі Кастельбланко-Мартінес.

Коли Ескобара вбили у 1993 році, влада взяла під свій контроль його маєток площею близько 20 квадратних кілометрів, включно з особистим зоопарком. Але тоді чотирьом бегемотам вдалося втекти. Відтоді вони безконтрольно розмножувалися, і тепер в басейні головної річки країни Магдалена живе близько 80-100 бегемотів. Завдяки відповідному клімату і відсутності природних ворогів до 2040 року популяція буде налічувати 1,5 тисячі особин. Стримувати таку кількість тварин не вийде.

Урядовий захисник навколишнього середовища Колумбії Девід Ечеверрі Лопес сказав, що вони прагнуть каструвати тварин. Інші побоюються, що у них немає іншого виходу, крім як вбити їх.

Окремі дослідники попереджають: якщо бегемоти продовжать безконтрольно розмножуватися в умовах дикої природи, то вони можуть поступово витіснити деякі місцеві види. Наприклад, ламантинів, видр і річкових черепах. Бегемоти можуть почати нападати на людей. Вони поводяться дуже агресивно, особливо коли захищають свою територію.

  • Після смерті наркобарона його маєток націоналізували і перетворили на величезний заповідник. Там зараз живуть кілька бегемотів. Але влада скаржиться, що не може контролювати популяцію диких бегемотів. Стерилізувати їх або перевозити в зоопарки дорого і небезпечно.