У Великій Британії вперше пройшли навчання українські капелани

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Великій Британії вперше відбулися навчання українських капеланів. Група із 10 військових завершила двотижневий курс.

Про це пише пресслужба британського уряду.

Українські капелани стажувалися в Департаменті капеланів Королівської армії Великої Британії, щоб дізнатися більше про надання опіки, духовної підтримки та моральних настанов під час військових операцій, а також у період повоєнної відбудови.

«Тепер вони вирушать на передову лінії конфлікту України з росією, де їхнім завданням буде вселяти надію і відновлювати дух у військах, які борються за повернення суверенної території України», — йдеться в повідомленні.

Загалом в українській капеланській службі наразі працюють 160 капеланів. У планах розширити їхню кількість до 738 людей, щоб забезпечити підтримку військових на фронті, у госпіталях і навчальних центрах.

  • У 2018 році в Міноборони заявили про дефіцит військових капеланів. Служба капеланів у Збройних силах тоді було недоукомплектована майже на 40%. Через рік у МВС заявили, що в Нацполіції, Державній прикордонній службі, Збройних силах та інших військових формуваннях зʼявляться свої капеланські служби.
  • У травні 2021 року Рада схвалила закон про створення Служби військових капеланів. 30 листопада нардепи остаточно ухвалили закон у другому читанні та загалом, а в грудні його підписав президент Володимир Зеленський.