Росіяни атакували Україну ракетами — під ударом Київ та Одеса

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Російські окупанти вдарили ракетами по Україні вночі з 17 на 18 травня. Вибухи пролунали в Одесі, Києві, а також на Вінничині.

Мер столиці Віталій Кличко повідомив про вибухи в Дніпровському та Дарницькому районах. В останньому уламки впали на гаражний кооператив, де зайнялася пожежа. Люди не постраждали.

Як зазначає начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, окупанти атакували зі «стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно, крилатими ракетами типу Х-101/555», а потім запустили розвідувальні дрони. Попередньо, усі ворожі цілі збили системами протиповітряної оборони.

Ворог обстріляв ракетами й Одесу. За даними оперативного командування «Південь», летіли різні ракети з різних напрямків. Більшість вдалося збити, але одна влучила у промисловий обʼєкт — загинула одна людина, двоє поранені.

Вибухи пролунали на Вінничині — там сили протиповітряної оборони відпрацьовували по повітряних цілях, написав очільник Вінницької ОДА Сергій Борзов. Також ППО працювала на Полтавщині.