Німецький концерн Rheinmetall заснував спільне підприємство з «Укроборонпромом»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Німецький концерн Rheinmetall заснував спільне підприємство з «Укроборонпромом», щоб ремонтувати та виробляти танки в Україні.

Про це 12 травня повідомила німецька газета Handelsblatt.

«Контракти підписані», — сказав генеральний директор Армін Паппергер. Співпраця включає технічне обслуговування та ремонт бронетехніки в Україні, паралельно готують виробництво танків.

«Україна отримує вигоду від комплексної передачі технологій та короткострокових поставок військової техніки з Німеччини», — сказав Армін Паппергер. У Rheinmetall буде 51% акцій у новій компанії, концерн також візьме на себе управління компанією. Керівництво буде від Rheinmetall.

За даними Handelsblatt, концерн також очікує найближчими днями підписати контракти щодо ще двох спільних підприємств — для боєприпасів і протиповітряної оборони.

Rheinmetal — це німецький оборонний концерн, один із найбільших виробників військової техніки та озброєння в Німеччині та Європі. Концерн виробляє, зокрема, танки Panther, Leopard, БМП Marder й гаубиці PzH 2000.

  • Німецький оборонний концерн Rheinmetall вже будує центр обслуговування в Румунії, він ремонтуватиме техніку для України. Очікується, що центр почне працювати протягом травня. Він обслуговуватиме самохідні гаубиці, танки Leopard 2 і Challenger, бойові машини піхоти Marder, БТР Fuchs і військові вантажівки