Сили оборони України за тиждень не втратили жодної позиції в Бахмуті

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що цього тижня українські захисники не втратили жодної позиції в Бахмуті. Також вона підтвердила просування ЗСУ на Бахмутському напрямку на 2 кілометри.

«Попри наявність зброї ворогу не вдалося реалізувати свої плани; ворог зазнав великих втрат живої сили; наші оборонці просунулися на Бахмутському напрямку вперед на 2 кілометри; жодної позиції в Бахмуті цього тижня ми не втратили», — зазначила вона.

Заступниця міністра заявила, що ворог дає неправдиву інформацію про нестачу зброї, імовірно, маючи на меті виправдати реальну ситуацію.

«Аналіз повідомлень свідчить, що для ворога це місто має надважливе значення. Майже сакральне. Як ворог висвітлює інформацію про бої в Бахмуті? Хвалить себе, розповідає про нібито успіх і вигадує сюжети про наше військове командування», — додала Маляр.

  • Інтенсивні бої в районі Бахмуту почалися в липні 2022 року і тривають досі. На захоплення Бахмуту росія кинула найпідготовленіші частини регулярних військ і «вагнерівців», більшість артилерії окупантів зосереджено саме на цьому напрямку.
  • 8 і 9 травня підрозділи 3 штурмової бригади ЗСУ відбили в росіян двокілометрову ділянку на південно-західних околицях Бахмуту. Бригада опублікувала відео штурму позицій окупантів. Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський відзначив за це бійців. За його словами, грамотна оборона дозволила виснажити «ПВК Вагнера» на цьому напрямку, через що найманців замінили гірше підготовленими підрозділами регулярних військ рф.
  • Власник «ПВК Вагнера» Євген Пригожин перед цим розповів про втечу з позицій бійців російської 72 бригади. Вони нібито оголили стратегічний плацдарм.