Командувач Сухопутних військ Сирський: На Бахмутському напрямку росіяни відступили на 2 кілометри

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Бахмутському напрямку, на окремих ділянках фронту росіяни не втримали натиск та відступили на дистанцію до двох кілометрів.

Про це 10 травня повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

За його словами, підготовлені сили «ПВК Вагнера» виснажились, тому на певних напрямках їх замінили гірше підготовлені підрозділи російської армії — однак вони зазнали поразки та відійшли.

Сирський також окремо відзначив роботу 3 окремої штурмової бригади, «яка в бою завдала ворогу потужного удару та показала міць української армії». Напередодні, 9 травня, власник «ПВК Вагнера» Євген Пригожин розповів про втечу з позицій бійців російської 72 бригади під Бахмутом. Вони нібито оголили стратегічний плацдарм, і за те, щоб його втримати, загинули 500 «вагнерівців». Ці заяви Пригожина підтвердили у 3 штурмовій бригаді ЗСУ та опублікували відео бою.

  • «Вагнерівці» досі не можуть остаточно захопити Бахмут. За останні два тижні росіяни просунулися лише на кілька сотень метрів, а подекуди їх відкинули. Під контролем України лишаються кілька кварталів із багатоповерхівками. Оборона Бахмуту триває вже понад 9 місяців, останніми тижнями росіяни наступають все менше і менше.