Із сектора Гази по Ізраїлю випустили 507 ракет і мінометних снарядів

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Із сектора Гази по Ізраїлю вже випустили 507 ракет і мінометних снарядів, з яких щонайменше 110 не долетіли до цілей і впали поблизу місць запуску. Система ППО «Залізний купол» збила 95% снарядів, які летіли у населені пункти. Серед цивільних ізраїльтян убитих або поранених немає.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Армія оборони Ізраїлю повідомляє, що вранці 11 травня під час перестрілки з палестинськими бойовиками в таборі для біженців Нур Шамс на Західному березі річки Йордан ізраїльський військовий отримав легке поранення.

За даними Міністерства охорони здоровʼя Гази, у секторі загинули 27 людей, серед яких є діти. Частина людей загинули від падіння ракет, які запускали бойовики «Ісламського джихаду».

ЦАХАЛ в рамках операції «Щит і стріла» завдав ударів по низці обʼєктів бойовиків і ліквідував трьох командирів «Ісламського джихаду». Серед вбитих — командувач ракетних сил Алі Хасан Алі.

  • 10 травня Ізраїль заявив про ліквідацію трьох командирів «Ісламського джихаду» у секторі Гази. У відповідь по Ізраїлю випустили понад сотню ракет. Вибухи чули в багатьох містах на півдні Ізраїлю, зокрема в Тель-Авіві. Ізраїль завдав ударів у відповідь.