«ПВК Вагнера» залишається в Бахмуті — керівництво пообіцяло передати боєприпаси

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Міноборони росії нібито пообіцяло надати «Приватній військовій компанії Вагнера» «стільки озброєння й боєприпасів, скільки потрібно для продовження бойових дій» у Бахмуті.

Про це заявив власник російської «ПВК Вагнера», визнаної у світі злочинною організацією, Євген Пригожин.

За словами Пригожина, ПВК уночі отримала бойове розпорядження «вперше за весь цей час».

«Нам клянуться, що на фланзі буде все виставлено, що необхідно для того, щоб нас не підрізав противник. Нам кажуть, що ми можемо діяти в Бахмуті так, як вважаємо за необхідне», — заявив Пригожин.

Він додав, що за взаємодію «вагнерівців» та Міноборони рф призначили відповідати колишнього командувача окупаційних військ Сергія Суровікіна.

  • Уночі 5 травня Пригожин на тлі трупів найманців лаявся на міністра оборони росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу рф Валерія Герасимова. За його словами, нестача боєприпасів у «ПВК Вагнера» сягає 70%, а Міноборони рф на це ніяк не реагує. Він також заявив, що «вагнерівці» передадуть свої позиції під Бахмутом Донецької області підрозділам Міноборони рф .
  • Спікер східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий сказав, що російським бойовикам бракує не снарядів, а людей, вони зазнають великих втрат і «шукають причини, щоб піти» з Бахмуту.