У Берліні заборонили українські та російські прапори на заходах 8 і 9 травня

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Поліція Берліну знову заборонила демонструвати російські та українські прапори під час заходів 8 та 9 травня біля радянських меморіалів у районах Трептов, Тіргартен та Шенхольцер-Хайде. Така заборона вводиться другий рік поспіль.

Про це пише Berliner Morgenpost.

Ці два дні в Берліні відзначатимуть 78-му річницю закінчення Другої світової війни в Європі. З метою забезпечення «гідного вшанування памʼяті загиблих воїнів тодішньої Радянської Армії», навколо трьох меморіалів також заборонять виконання маршів і військових пісень.

Крім цього, заборонено «виголошувати гасла, які у звʼязку з ситуацією, що склалася, можуть бути сприйняті за схвалення, прославлення або героїзацію війни в Україні». Але, як і минулого року, заборони не поширюються на дипломатів та ветеранів Другої світової війни.

  • Минулого року в Берліні провели понад 50 пам’ятних заходів до 77-ї річниці закінчення Другої світової війни. Поліція Берліну тоді теж заборонила 8 та 9 травня прапори та символіку, у тому числі й українську, через «дуже чутливу ризикову ситуацію». Тодішній посол України в Німеччині Андрій Мельник був обурений таким рішенням.