За день росіяни вбили на Херсонщині 17 людей — обстріли не припиняються

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

За добу росіяни вбили 17 людей на правобережній Херсонщині, зокрема 13 у самому Херсоні. Ще 22 людини дістали поранень.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зранку 3 травня російські війська почали масивно обстрілювати місто Херсон і населені пункти області.

Станом на 16:30 через хаотичні обстріли та влучання снарядів по обʼєктах цивільної інфраструктури в обласному центрі загинули 12 людей. Кількість поранених зростає, наразі відомо про 22 постраждалих.

Також удень між селами Степанівка та Музиківка під ворожим обстрілом опинилася бригада енергетиків. Вони лагодили електромережі після чергових атак армії рф, щоб забезпечити людей світлом. Від отриманих травм троє працівників енергетичного підприємства загинули.

Уранці від обстрілу Дарʼївської громади області загинув чоловік.

О 17:58 голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що росія продовжує артилерійську атаку — ще одна людина загинула, а четверо поранені.

«Росіяни продовжують нещадно бити по місту! Залишайтеся в укриттях. Якщо ви вдома, то не виходьте мінімум до ранку, не наражайте себе на небезпеку», — наголосив він.

Влада також пропонує безкоштовну евакуацію з регіону.

  • Херсон і майже всю Херсонську область російські окупанти захопили на початку повномасштабного вторгнення, у лютому — березні 2022 року. У листопаді Сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.
  • Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону. Прокудін зазначав, що окупанти хаотично обстрілюють усі райони Херсону, де живуть люди, хоча там немає ані військової техніки, ані військових.
  • Лівобережна частина Херсонської області залишається під російською окупацією. На захоплених територіях, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти чинять тиск на місцеве населення й обмежують його права, а також селять у житло українців російських військових.